Primarul ales al Slatinei, show marca Simion în ședința Consiliului Local! A ieșit un scandal monstru

0
47

Primarul ales al Slatinei, liberalul Mario De Mezzo, a făcut show în ședința ordinară a Consiliului Local Slatina, care a avut loc în această după-amiază. De Mezzo mai avea puțin și sărea la gâtul consilierilor locali PSD, dar cu telefonul mobil pornit pe filmare, după modelul patentat de George Simion și Diana Șoșoacă.

Primarul ales al Slatinei, show marca Simion în ședința Consiliului Local! Mario De Mezzo este primarul ales al municipiului Slatina în urma scrutinului din 9 iunie, însă își va intra în drepturi abia din luna noiembrie, când va depune și jurământul de credință. A fost prezent în ședința Consiliului Local de marți, însă cu o temă clară: să-i provoace pe consilierii locali din PSD și să-i și filmeze în același timp. Așa cum era de așteptat, a ieșit un scandal monstru.

Viitorul edil al Slatinei s-a așezat la masa consilierilor locali și, cum a prins momentul, a început atacul. I-a adus acuze de corupție și incompetență fostului primar Emil Moț (PSD), iar apoi a pornit tirul asupra aleșilor locali social-democrați, cărora le-a cerut să voteze cum le dictează conștiința, nu partidul. De Mezzo a luat-o în colimator pe Eufrosina Brătoi, medic de profesie, după ce aceasta l-a atenționat că, la ședințele Consiliului Local, el are calitatea de invitat și nu poate interveni, liber și pe nepusă masa, în dezbaterea plenului.

Suficient pentru ca liberalul să ia foc. „15.300 de oameni îmi dau dreptul să vorbesc, azi, în acest consiliu local! Spuneți că nu este așa, hai spuneți ca să vă filmez“, a strigat primarul ales, fluturând amenințător telefonul mobil. „Eu îi reprezint pe cei 15.000 de slătineni care m-au votat“, a continuat liberalul. „Dar și noi suntem aici tot votați de cetățeni“, au replicat unii consilieri locali PSD. Degeaba. Mario De Mezzo a continuat scandalul și amenințările. Dacă va continua în acest stil patentat de George Simion și Diana Șoșoacă, Primăria Slatina se va transforma, cel mai probabil, în următorii patru ani, în arenă de circ.
Primarul ales al Slatinei, show marca Simion în ședința Consiliului Local. Ce spune Legea

Potrivit Codului Administrativ, la lucrările consiliului local pot asista şi lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul, preşedintele consiliului judeţean sau reprezentanţii acestora, deputaţii şi senatorii, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, conducătorii compartimentelor de resort şi conducătorii organismelor prestatoare de servicii publice sau de utilitate publică din unităţile administrativ-teritoriale, în problemele ce privesc domeniile lor de responsabilitate, precum şi alte persoane interesate, în condiţiile prevăzute în regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Slatina prevede că cel care oferă cuvântul este doar președintele de ședință. „Președintele de ședință poate oferi invitaților posibilitatea de a se exprima cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi”, se arată în regulament.

puterea.ro