miercuri, aprilie 23, 2025
AcasăSLIDERCorneliu Bodea, CEO Adrem, la Solar Energy Bucharest Summit 2025: „Energia solară...

Corneliu Bodea, CEO Adrem, la Solar Energy Bucharest Summit 2025: „Energia solară are nevoie de soluții complete, optimizate pentru performanță maximă“

Peste 1.000 de reprezentanți ai companiilor de producție, dezvoltare și investiții în energie solară au participat în aceste zile, în Capitală, la Solar Energy Bucharest Summit, expoziție tehnologică și de business dedicată industriei solare, domeniu în care se estimează că investițiile vor ajunge la 2,5 miliarde de euro până în 2030. Solar Energy Bucharest Summit 2025 a început ieri și se va încheia astăzi, expoziția fiind deschisă de ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Pe parcursul celor două zile a fost un adevărat maraton de discuții, susținute de 40 de speakeri.

Printre cei care au luat cuvântul s-a aflat și Corneliu Bodea, CEO Adrem. Bodea a fost, marți, speaker într-un panel esențial despre viitorul industriei energetice. El a vorbit despre impactul electrificării și al centrelor de date asupra consumului de energie, subliniind necesitatea unor investiții strategice în infrastructură pentru a susține tranziția către surse de energie mai sustenabile. „Abordare EPC 360° pentru regenerabile – Energia solară are nevoie de soluții complete, optimizate pentru performanță maximă, iar noi suntem pregătiți să transformăm proiectul tău energetic în realitate!“, a transmis Corneliu Bodea, CEO Adrem.

„Ziua 2 a celui mai important eveniment dedicat energiei solare continuă, iar echipa Adrem este aici! Ne poți găsi și astăzi la standul nostru, unde te invităm să descoperi soluțiile noastre EPC pentru regenerabile – de la proiectare și execuție, până la racordare la rețea, servicii de dispecerat, monitorizare și mentenanță. Vino să discutăm despre cum putem sprijini implementarea și succesul proiectelor tale fotovoltaice“, este mesajul companiei Adrem.

La standurile celor 50 de companii expozante, participanții au putut interacționa cu reprezentanți ai acestora, având oportunitatea de a stabili relații de colaborare și de a discuta pe larg despre cele mai recente produse și servicii din acest sector aflat în plină expansiune.
România dispune în prezent de o capacitate de aproximativ 4.500 MW de panouri solare și, conform planurilor guvernamentale, aceasta ar trebui să ajungă la circa 8.500 MW până în 2030, ceea ce presupune investiții totale de aproape 2,5 miliarde de euro. Acest obiectiv va necesita investiții anuale de aproximativ 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea parcurilor solare, instalarea panourilor solare în ferme, fabrici, depozite sau pe clădiri rezidențiale. Practic, este vorba de investiții de peste 1 milion de euro pe zi până în 2030. În prezent, costul dezvoltării unui MW de panouri solare este de aproximativ 600.000 de euro.

 

RELATED ARTICLES

ARTICOLE POPULARE