Festivalul Daco-Roman „Drubeta”, la a V-a ediție

0
81

O nouă ediție a Festivalului Daco-Roman „Drubeta” s-a derulat, în acest weekend, în municipiul Drobeta-Turnu Severin. Manifestarea cultural-artistică a avut loc în parcul Dragalina.

Pentru început, a avut loc parada războinicilor romani și daci.  Mai apoi, participanții au avut prilejul să vadă demonstraţii de tir cu arcul şi aruncarea suliţei, antrenamente militare, lupte de gladiatori, prezentări de echipamente şi informaţii de istorie antică, dar şi reprezentaţii de dans, muzică sau jocuri romane. Festivalul Daco-Roman ,, Drubeta” este organizat de Primăria Drobeta Turnu Severin în colaborare cu CJ Mehedinți și instituțiile culturale.

“Ne-am bucurat, în această seară, de cel mai așteptat moment al Festivalului Daco-Roman „Drubeta”, eveniment ce a ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediție.
Severinenii au venit în centrul orașului să admire costumele antice, iar copiii au fost acaparați de lupte și parada dacilor și a romanilor. Festivalul daco-roman recreează cu fidelitate aspecte din viața cotidiană a dacilor și romanilor, pentru ca noi să vedem cum trăiau strămoșii noștri acum 2000 de ani. Severinul este un oraș încărcat de istorie, de pe aceste meleaguri luând naștere poporul român, astfel că noi avem obligația să promovăm această zonă emblematică pentru comunitatea noastră”
, a transmis primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu.

Aura Pîrvuleț