S-au încheiat lucrările la cea mai mare parcare din Severin

0
74

Lucrările la cea mai mare zonă amenajată cu parcări rezidențiale din Drobeta-Turnu Severin au ajuns la final. S-a turnat ultimul strat de asfalt, iar acum se lucrează la amenajarea spațiilor verzi. Zona care va cuprinde mai multe parcări rezidențiale, se întinde pe o suprafață de 25 de mii de metri pătrați și este cuprinsă între străzile Cicero și Gheorghe Anghel, Kogălniceanu și C.D Ionescu.

„Parcarea are în jur de 25 de mii de metri pătrați, dintre care nouă mii de metri pătrați de spații verzi. Avem de asemenea cuprinse două locuri de joacă, teren de sport și zone pietonale”, a declarat Romulus Vâlcu, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Drobeta-Turnu Severin.

Severinenii care locuiesc în zona recent amenajată se vor bucura, după ce vor fi trasate și marcajele pe partea carosabilă, de 365 de locuri de parcare.

„În acest moment am terminat tot ceea ce înseamnă asfaltare, trotuare, suprafață carosabilă și urmează să trasăm marcajele. Avem aici 365 de locuri de parcare, pe lângă amenajarea întregii zone, oamenii își doreau să aibă un loc de parcare al lor, pe care să îl plătească zi de zi. Continuăm să ne raportăm la genul acesta de investiții, sunt mașini multe, trebuie să găsim soluții. O să intrăm în zona Gura Văii la o altă parcare, ne vom ocupa și de acest cartier. Pentru anul viitor avem un proiect destul de amplu de amenajarea a locurilor de parcare, avem în calcul să mai amenajăm 16 parcări”, a transmis Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin.

Finanțarea lucrărilor în această zonă a fost asigurată cu fonduri de la bugetul local, în valoare de aproape 6 milioane de lei.