Se lucrează intens la Firul II al aducțiunii Isvarna – Craiova

0
63

Se lucrează intens pe firul II al aducţiunii de apă Isvarna – Craiova. În prezent, constructorii execută lucrări la Țânțăreni.

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova are o lungime de aproximativ 123 de kilometri și presupune reabilitarea a circa 27 kilometri de conductă și construirea altor 96 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Isvarna și o stație nouă de hipoclorit. Lucrările sunt în plină desfășurare, până în prezent fiind introdusă conductă pe o distanță totală de peste 100 de kilometri.

“La Țânțăreni, pe contractul CL 20 (tronsonul IV), se lucrează la by-pass-ul între Firul I și Firul II Isvarna – Craiova. Antreprenorul a executat deja două cămine cu vană de secționare pe Firul II și unul pe legătura dintre cele două fire, dar și masivul de ancoraj. Urmează ca alte cămine similare să se execute și pe Firul I Isvarna – Craiova. Acestea sunt absolut necesare pentru a permite transferul apei de pe un fir pe altul atunci când va fi nevoie”, au transmis reprezentanții CAO.

La finalul lucrărilor la aducţiunea de apă Isvarna – Craiova va fi asigurată apă potabilă de cea mai bună calitate în șase localități din Dolj, dar și în nouă localități din județul Gorj, respectiv Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana, Țânțăreni şi Bâlteni.

Aura Pîrvuleț