Un nou adăpost pentru câini fără stăpân la Drobeta-Turnu Severin

0
87

Actualul adăpost pentru câinii fără stăpân din Drobeta-Turnu Severin, va fi închis, iar un nou astfel de spațiu va fi construit de municipalitate, pe un teren achiziționat pe raza UAT Izvoru Bârzii.

Noul adăpost va fi construit pe o suprafață totală de 15.000 de metri pătrați și va avea o capacitate de peste 500 de locuri, ceea ce le va oferi animalelor fără stăpân, o îngrijire adecvată.

„În acest moment suntem în stadiul de licitație, este o veste așteptată de severinenii din cartierele Veteranii de Război și Tineretului. Adăpostul de câini în mijlocul oamenilor nu a fost o idee bună, astfel că noi am găsit o soluție ca să îl putem muta și totodată să construim un nou astfel de spațiu,” a precizat Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin

De asemenea, adăpostul va oferi 17 padocuri spațioase, cu condiții adecvate pentru fiecare patruped și va fi echipat cu o stație de epurare, un bazin etanș vidanjabil și un dispensar veterinar, asigurând și îngrijirea medicală necesară.

„Noul adăpost îndeplinește toate cerințele pentru protecția mediului și le asigură, totodată, patrupedelor, condiții mai bune. Noi am hotărât să nu eutanasiem câinii fără stăpân, ci să îi adăpostim în acest spațiu, până când vor fi dați spre adopție” a mai spus Marius Screciu.

Proiectul are o valoare de aproape 6 milioane de lei și este finanțat din bugetul local. Procedura de licitație pentru construcția acestui adăpost va fi deschisă pe 30 octombrie, iar dacă nu vor exista contestații, se preconizează ca începând din luna viitoare, să fie dat ordinul de începere pentru proiectare, iar în cel mai scurt timp să fie construit un nou adăpost modern și bine dotat, pentru câinii fără stăpân din Drobeta-Turnu Severin.