ALRO, investiții de 4,2 milioane dolari în două noi sisteme de verificare a calității produselor

0
75

td_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpt

Compania ALRO a anunțat Bursa de Valori București că implementează două proiecte de investiții în valoare de 4,22 milioane dolari. Investițiile sunt menite să majoreze capacitățile de control al calității produselor.

„Aceste investiții reprezintă un alt pas important în implementarea strategiei ALRO de a crește producția de produse complexe, cu profitabilitate mare, prin implementarea celor mai bune practici și a tehnologiilor de înalta performanță, eficiente energetic și prietenoase cu mediul“, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO. „În felul acesta reușim să creștem competitivitatea companiei la nivel internațional, să creăm valoare pentru acționari, clienți și comunitate și să ne păstram poziția într-un mediu economic extrem de competitiv”, a adăugat Dobra.

Garanție suplimentară pentru produsele cu valoare adăugată mare

ALRO a semnat contractele de achiziții cu furnizori internaționali de prestigiu pentru furnizarea și instalarea celui de-al doilea sistem de examinare nedistructivă cu ultrasunete (USL) și a unui sistem de măsurare a conductivității electrice la produsele laminate plate, anunță compania.

Noile sistem vor permite realizarea unei scanări complete și automate a plăcilor din aliaje de aluminiu, pe ambele suprafețe (superioară și inferioară). Se va realiza astfel o verificare extrem de precisă a structurii interne și a uniformității tratamentelor termice la care plăcile au fost supuse anterior. Utilizarea controlului ultrasonic pentru verificarea structurii interne și efectuarea măsurătorilor de conductivitate electrică pe ambele suprafețe ale produsului, împreună cu generarea de rapoarte tip C Scan, va asigura o garanție suplimentară a calității plăcilor din aliaje de aluminiu fabricate, care este specifică produselor cu valoare adaugată mare, mai spun reprezentanții companiei.

Grupul ALRO, investiții de peste 885 milioane dolari în tehnologie de ultimă generație în ultimii 20 de ani

Grupul ALRO a investit în ultimele două decenii peste 885 milioane dolari în tehnologie de ultimă generație, creșterea eficienței operaționale și programe de protecție a mediului, peste 530 milioane dolari din suma totală fiind investiți în unitățile de producție de la Slatina.

„Aceste investiții au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe cele cu valoare adăugată mare și foarte mare, au dus la reducerea amprentei asupra mediului la nivelul întregului Grup și au adus certificări de calitate a produselor, precum cea de conformitate cu standardele internaționale de management al calității pentru industria aeronautică și de apărare, certificarea NADCAP sau certificarea privind sustenabilitatea afacerilor, ASI Performance Standards”, mai precizează reprezentanții companiei, în comunicatul de presă transmis către BVB București.

sursa: euroolteniainfo.com

td_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpt

Citeste tot articolul pe Read More