Deputatul Laurenţiu Cazan, martor la ororile lăsate în urmă de teroriştii Hamas în Israel

0
63

td_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpt

Deputatul PNL Vâlcea, Laurenţiu Nicolae Cazan, s-a alăturat unei misiuni importante de solidaritate desfăşurate în Israel, la invitația ELNET, organizație non-guvernamentală dedicată consolidării relaţiilor dintre Europa și Israel.

Desfăşurat în contextul conflictului generat de atacurile organizaţiei teroriste Hamas asupra statului Israel, evenimentul a adunat o delegaţie de 27 de oficiali din 8 ţări europene. Prima zi a fost marcată de o vizită la o bază militară, iar ulterior, oficialii europeni au mers în una dintre zonele cele mai afectate de agresiunea teroriştilor Hamas. Deputatul Cazan a fost profund impresionat de tragedia umanitară şi a subliniat necesitatea unor acţiuni decisive la nivel european pentru a sprijini rezolvarea acestei crize. Misiunea delegaţiei europene nu doar că a adus în prim-plan ororile suferite de populaţia israeliană, dar a şi amplificat apelurile pentru pace și solidaritate internaţională în faţa ameninţărilor teroriste care continuă să afecteze această regiune conflictuală.

În cea de-a doua zi a vizitei din Israel, delegaţia europeană a participat la un dialog cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și membri ai Parlamentului Israelian, înglobând atât partidele aflate la guvernare, cât și opoziția. Discuțiile s-au axat pe strategia viitoare a statului Israel în Fâșia Gaza, cu accent pe obiectivele prioritare actuale: eradicarea organizației Hamas și eliberarea ostaticilor, în principal femei și copii. Vestea sumbră a previziunilor indică posibilitatea ca războiul din Gaza să continue încă cel puțin trei luni.

Deputatul Cazan şi-a exprimat, totuși, speranța că eforturile susținute ale armatei israeliene, în tandem cu sprijinul din partea comunității internaționale, vor conduce la eradicarea teroriștilor și, în cele din urmă, la instaurarea păcii în regiune.

td_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpt

Citeste tot articolul pe Read More