Tronsonul 3 al drumului expres Craiova – Pitești a trecut „testul“ vizitei șefilor PSD și PNL

0
64

td_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpt

Tronsonul 3 al drumului expres Craiova – Pitești va fi deschis traficului în următoarele zile. În urmă cu puțin timp, a trecut „testul“ vizitei din șantier a șefilor PSD și PNL. Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Nicolae Ciucă, președintele PNL, au fost prezenți pe tronsonul 3 al DEx 12 Craiova-Pitești, tronson care a fost finalizat mai devreme decât termenul contractual.

Un lucru evidențiat și de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent, de asemenea, pe șantier. „Circulația pe încă 31,75 km (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România (DEx12) se va deschide în această săptămână! Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.

Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA). Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român (UMB – n.r.) a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme. Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești“, a anunțat Sorin Grindeanu.

Se mișcă lucrurile și pe Tronsonul 1 al DEx 12

Ministrul Transporturilor a mai menționat că dorește ca și asocierea de constructori români și turci, care a preluat lucrările pentru Tronsonul 1, să se mobilizeze la fel de bine pe cei 17,7 km dintre Craiova și Robănești, astfel încât, la finalul anului 2024, să putem circula pe toți cei 121,12 km ai Drumului Expres Craiova- Pitești. „La tronsonul 1 lucrările au intrat pe un făgaș normal, pot spune, sunt aproape de 60% grad de execuție și au toate condițiile să termine până la finalul anului viitor“, a afirmat Grindeanu.

La tronsonul 1 lucrează Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S (lider) – STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL.
La vizita de pe tronsonul 3 au fost prezenți și reprezentanții autorităților locale din Dolj și Olt, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, sau prefectul de Olt, Mario de Mezzo. Cel mai probabil, acest tronson de 31,7 km dintre Valea Mare și Colonești va fi deschis traficului începând de vineri.

Sursa: euroolteniainfo.com

td_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpttd_module_19_content_excerpt

Citeste tot articolul pe Read More