ALRO, impozitată suplimentar de ANAF cu peste 13,5 milioane lei. Compania consideră decizia „profund netemeinică şi nelegală”

0
75

Producătorul de aluminiu ALRO S.A. a raportat către Bursa de Valori București, luni, 4 martie 2024, o decizie suplimentară de impunere. Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Mari Contribuabili a desfășurat un control în perioada 2023-2024. Controlul a vizat perioada 2016-2021, iar la finalul acestuia s-a stabilit că ALRO are de plătit suplimentar suma de peste 13,5 milioane lei, reprezentând impozit pe profit suplimentar și TVA.

Reprezentanții companiei au catalogat decizia ANAF ca fiind „profund netemeinică și nelegală”, menționând într-un comunicat transmis către Bursa de Valori București că vor utiliza „mijloacele legale în vederea desființării ei”.

„Societatea anunță investitorii și publicul interesat că în urma unui control desfășurat de către ANAF – Direcția Mari Contribuabili, în perioada 2023-2024 și vizând perioada 2016-2021, a primit o decizie de impunere suplimentară în valoare de 13.550.671 ron, reprezentând impozit pe profit suplimentar și TVA, pe care o consideră profund netemeinică și nelegală, drept pentru care va utiliza mijloacele legale în vederea desființării ei”, se menționează în cuprinsul comunicatului.

ALRO – o subsidiară a Vimetco PLC, este unul dintre cei mai mari producători integrați pe verticală din Europa, după capacitate și acțiunile sale sunt tranzacționate la Bursa de Valori București, pe piața Reglementată încă din octombrie 1997 sub simbolul ALR, categoria Premium. Este una dintre cele mai mari companii din România.
Principalii acționari ai ALRO sunt: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%) Fondul Proprietatea (10,21%), Acțiuni tranzacționabile (12,39%), din care dețineri au Fondul de Pensii NN, Fondul de Pensii Allianz și alții.

euroolteniainfo.com