(VIDEO) A început montarea grinzilor la poduri și pasaje pe Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești!

0
105

Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a început montarea grinzilor la poduri și pasaje pe Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești. Asta după ce, săptămâna trecută, antreprenorul a demarat așternerea primului strat de asfalt pe primul kilometru al tronsonului.

De la reluarea lucrărilor la tronsonul de 17,7 km din județul Dolj al drumului expres, constructorul a fost prezent în permanență în șantier cu sute de muncitori și utilaje.

„Asocierea turco-română care execută lucrările pe acest tronson de drum expres montează deja primele grinzi, operațiune începută cu două săptămâni mai devreme decât termenul prevăzut în graficul de execuție. În paralel, se continuă lucrările de așternere asfalt și balast stabilizat, se lucrează la toate structurile de pe traseu și la terasamente. Mobilizarea este foarte bună, motiv pentru care avem încredere că lucrările vor fi finalizate cu mult înainte de termenul prevăzut în contract“, a precizat Directorul Regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin, după întâlnirea cu reprezentații Antreprenorului.

A început montarea grinzilor la poduri și pasaje pe Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești! Antreprenorul trage tare să finalizeze tronsonul în acest an

Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a preluat tronsonul 1 al DEx12 în octombrie 2023, la un grad de execuție de 57%, și are la dispoziție 18 luni să finalizeze lucrările, conform contractului. Constructorul s-a mobilizat însă de la bun început și a promis că sectorul de 17,7 km dintre Craiova și Robănești va fi gata până la finele acestui an, odată cu tronsonul 4, aflat în sarcina UMB.

Tronsonul 1 Craiova – Robănești al Drumului Expres Craiova – Pitești are ca punct de început desprinderea din Varianta de Ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final limita județului Dolj cu Olt. Valoarea de atribuire a contractului pentru tronsonul 1 al DEx12 a fost de 439,2 milioane lei fără TVA, adică 552,7 milioane de lei cu TVA (105,6 milioane euro), iar garanția lucrărilor va fi de 10 ani.