PROIECTELE DE MOBILITATE URBANĂ CU FONDURI EUROPENE, CONTINUĂ ÎN DROBETA-TURNU SEVERIN

0
217

Orașul Drobeta-Turnu Severin va beneficia de o infrastructură de transport alternativ nepoluant, datorită unui proiect european ce urmează să fie depus pentru finanțare.

Un coridor de mobilitate urbană va traversa strada Smârdan, Bulevardul I.C. Brătianu, Calea Târgu Jiului și va ajunge până la Aleea Constructorilor. Proiectul prevede trasee dedicate pentru autobuze electrice, stații de așteptare pentru transportul public și amenajări pietonale.

Documentația tehnico-economică a acestui proiect a fost aprobată, astăzi, cu unanimitate de voturi în ședința consiliului local.

„Continuăm investițiile realizate în anii trecuți, folosind noi fonduri europene. Vom achiziționa încă 6 autobuze electrice, vom moderniza 18 stații de transport public și vom moderniza semaforizarea în alte patru intersecții din municipiu. Sunt investiții de care comunitatea are nevoie, de care eu sunt mândru și felicit echipa primăriei pentru modul în care a înțeles să muncească și să atragă aceste fonduri europene ,” a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Scopul acestor investiții este de a crește atractivitatea zonelor turistice din Drobeta-Turnu Severin, facilitând accesul vizitatorilor la punctele turistice ale orașului și promovând un transport ecologic.

În cadrul acestui proiect, pe lângă cele 6 autobuze electrice și modernizarea celor 18 stații de transport public, vor fi achiziționate biciclete, reamenajate trotuarele și modernizată instalația de semaforizare în patru intersecții (zona străzilor Smârdan-Traian-Mareșal Averescu și Bulevardul Carol I).