ALRO Slatina continuă colaborarea cu Airbus

0
37

Producătorul de aluminiu ALRO Slatina va continua să furnizeze produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor către AIRBUS, unul dintre producătorii principali de aeronave. Compania, care livrează produse către Airbus încă din 2017, a semnat un nou contract multianual, producția de plăci pentru industria aerospațială făcând parte din strategia ALRO de diversificare a producției de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare.

„Acest nou acord cu Airbus este încă o recunoaștere a capacității noastre de a furniza plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospațială”, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO. „Într-o piață a aluminiului foarte provocatoare și volatilă, ALRO a dovedit constanță în calitate și aprovizionare pentru o industrie extrem de exigentă, precum industria aerospațială. Iar această realizare a fost posibilă datorită investițiilor noastre constante în tehnologii de ultimă generație, procese de producție și angajați”, a adăugat Dobra.

Producătorul de aluminiu ALRO S.A. a semnat primul contract multianual cu Airbus în 2016, iar în anul următor a început furnizarea de produse laminate plate.

ALRO deține certificarea de performanță NADCAP (National Aerospace and Defence Contractor Accreditation Programme) pentru conformitatea cu cerințele industriei aerospațiale. Certificatul a fost acordat de Consiliul Director al NADCAP, în conformitate cu Standardul Aerospațial SAE AS 7003, în urma testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina pentru tratament termic, măsurarea conductivității, testarea tracțiunii, durității și metalografiei.

Sursa: euroolteniainfo.ro

Citeste tot articolul pe Read More