ALTE TREI UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN DROBETA-TURNU SEVERIN, MODERNIZATE CU FONDURI EUROPENE

0
97

Încă trei unități de învățământ din Drobeta-Turnu Severin vor intra în proces de modernizare și reabilitare: Grădinița nr. 20 și școlile gimnaziale nr. 14 și 15.

Primăria Drobeta-Turnu Severin a atras fonduri europene pentru acestea iar contractul de finanțare pentru execuția lucrărilor la Grădinița nr. 20 a fost deja semnat.

Documentația tehnico-economică pentru cele două școli gimnaziale a fost aprobată, astăzi, în ședința de consiliu local, în vederea depunerii proiectelor și accesarea fondurilor.

Lucrările vor include măsuri de eficiență energetică, înlocuirea instalațiilor termice, electrice și sanitare, reabilitarea acoperișului, anveloparea clădirilor și implementarea tuturor elementelor cerute de ISU pentru siguranța la incendii. În plus, școala gimnazială nr. 14 va fi extinsă, pe lângă modernizarea clădirii.

„Educația și siguranța elevilor noștri rămân prioritățile noastre, ne dorim să le oferim copiilor condiții de studiu la cele mai înalte standarde. Sunt lucrări realizate cu fonduri europene, care vor include o renovare completă a clădirilor, atât la interior cât și la exterior. Acestea vor include măsuri de eficiență energetică, înlocuirea instalațiilor termice, electrice și sanitare, reabilitarea acoperișurilor, anveloparea clădirilor și implementarea tuturor elementelor cerute de ISU pentru siguranța la incendii,” a declarat Marius Screciu, primarul Severinului.

Valoarea totală a celor trei proiecte depășește 21 de milioane de lei.