S-au reluat lucrările la tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești!

0
54

S-au reluat lucrările la tronsonul 1 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești. Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a început munca pe tronsonul 1, în șantier fiind o bună mobilizare pentru lucrările care se pot executa în acest moment.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, constructorul execută lucrări de armare, cofrare și betonare la toate structurile.

„Antreprenorul care execută lucrările pe tronsonul 1 al DEx12 a revenit în șantier. În această perioadă se execută lucrări de: armare, cofrare și betonare la toate structurile; aprovizionare materiale de umplutură. La terasamente nu se pot executa lucrări în această perioadă din cauza gradului mare de umiditate din sol, în șantier fiind mobilizate însă utilajele necesare începerii și acestei activități“, a anunțat DRDP Craiova.
S-au reluat lucrările la tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești. Va fi gata până la finele anului

Potrivit sursei citate, antreprenorul a declarat că a încheiat contracte ferme pentru livrarea și montarea tuturor grinzilor la poduri și pasaje până la sfârșitul lunii august 2024. Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio Construction Works a preluat tronsonul 1 în octombrie 2023, la un grad de execuție de 57%, și are la dispoziție 18 luni să finalizeze lucrările, conform contractului.

Constructorul s-a mobilizat de la bun început și a promis că sectorul de 17,7 km dintre Craiova și Robănești va fi gata până la finele acestui an, odată cu tronsonul 4, aflat în sarcina UMB. Astfel, se va putea circula fără întrerupere de la Craiova la Constanța. Valoarea de atribuire a contractului pentru tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești este de 439,2 milioane lei fără TVA, adică 552,7 milioane de lei cu TVA (105,6 milioane euro), iar garanția lucrărilor va fi de 10 ani.

euroolteniainfo.com